Uusi blogi

Uusi blogini: http://sininenaliisamaalla.blogspot.fi/

maanantai 24. maaliskuuta 2008

Juhon kesävillisten ohje


Juhon kesävillikset

Koko L
Korkeus edestä 23 cm, takaa 27 cm
Haarakiilan korkeus 8 cm, leveys 9 cm
Leveys 24 cm (ympärys 48 cm)
Mitat ovat pesemättömien housujen venyttämättömiä mittoja.

Hahtuvaa, Virolaista, 2-kertaisena (tosi ohutta)
Pyöröpuikot 4 (40 cm), sukkapuikot 4, 2 silmukkamerkkiä

Ohje
Luo 64 s pyöröpuikoille nro 4. Neulo avointa neuletta 1 krs o (neulo langan päät mukaan neuleeseen, ei tarvitse päätellä), käännä neule, 2. krs n, 3. krs oikein, tämän jälkeen jatka suljettua neuletta, neulo kunnes on 8 krs oikeaa, neulo 9. krs nurjaa ja sitten vielä 8 krs oikeaa. Seuraavalla kerroksella neulo silmukka ja aloituskrs:n silmukan reuna oikein yhteen (neuleesta tulee 2 kertainen, tähän saa pujotettua kuminauhan). Merkitse sivut silmukkamerkeillä, alun pätkä avointa neuletta tulee taakse (=pujotusaukko kuminauhalle).

Lisää takaosaan tasavälein 10 silmukkaa nostaen silmukka edellisen kerroksen silmukasta (takana 42 s, edessä 32 s). Neulo oikeaa, kunnes etuosan korkeus on 15 cm (ylhäältä käänteestä), tee 4 krt takaosan silmukoilla lyhennettyjä krs eli päästyäsi takaosan jälkeiseen sivumerkkiin käännä työ ja neulo nurjaa toiseen sivumerkkiin, käännä työ ja jatka koko kierros ympäri. Käännöskohdassa nosta 1 s neulomatta nurin ja vedä silmukka kireälle, näyttää kahdelta silmukalta, neulotaan kuitenkin seuraavalla kerralla yhtenä; tällä tavalla vältetään reiän tuleminen käännöskohtaan.

Nyt aloitetaan haarakiilan tekeminen, siirrä silmukkamerkit etu- ja takakappaleiden keskelle. Neulo silmukkamerkkien kohdalla edellisen krs välistä 1 silmukka kiertäen. Neulo joka toisella krs lisäys kiilan molempiin reunoihin (silmukkamerkki on kiilan alkupäässä). Kun haarakiilassa on 15 s, jatka vielä 2 krs. Tämän jälkeen jatka etukappaleen kiilasilmukoilla+ silmukka molemmilta reunoilta (=17 s) vielä 7 krs. Yhdistä haarakappaleet silmukoimalla tai 3 puikon päättelyllä yhteen. Ennen tätä kannattaa toisen lahkeen silmukat siirtää odottamaan sukkapuikoille.

Poimi haarakiilan reunasta 7 silmukkaa lisää (=44 s) ja neulo lahkeet sukkapuikoilla (itse olen ensimmäisellä kerroksella kaventanut silmukat tasavälein =40s). Neulo 8 krs o, 5 krs 1o 1n ja päätä silmukat löyhästi. Neulo toinen lahje samanlaiseksi. Voit myös jatkaa lahkeita pitkiksi lahkeiksi. Jos haluat leveät lahkeet, lisää joka puikolle 1-2 silmukkaa tasavälein joko alussa tai polven korkeudella. Lahkeet voi neuloa myös koko matkalta 1o, 1n tai 2o, 1n.

Pujota kuminauha vyötärölle. Pese ja lanoliinita villikset.


Tämä ohje on tarkoitettu vain yksityiskäyttöön. Jos teet ohjeellani villikset, olisi kiva, jos kirjoittaisit kommentin tähän. Jos bloggaat tämän ohjeen tai tällä ohjeella tehdyn kuvan, laita linkki tähän ohjeeseen. Kiitos!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Otin ohjeen täältä, jos kerkeisin joskus kokeilemaan!
Laitan blogiini kuvan ja tänne linkin, jos joskus saan pöksyt aikaiseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi! Joku on ollut oikein ahkera! Mistäs sä olet näin paljon repinyt aikaa? Mulla jotenkin aina käy niin että tekemistä olis vaikka millä mitalla, mutta ei aikaa jolloin kaikki suunnitelmat toteuttaa..

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ohje! Nappasin ohjeen blogini linkkeihin. Palaan aiheeseen, jos ehdin testata tätä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta!
Tein tämän ohjeen mukaan yksisäikeisenä Pirtin kehräämön oranssista hahtuvasta. Tuli oikein hienot kesähousut =)

Lissu kirjoitti...

Kiva, että ohje on toiminut sinullakin, olen itse tällä ohjeella tehnyt myös Patonsissta housuja ja ovat tulleet hyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan mainio ohje, kiitos! Muutamat housut olen tällä tehnyt, pieniä muutoksia haaran ja silmukoiden määrän osalta. Omaan blogiini en onnistunut linkittämään, sorry

Anonyymi kirjoitti...

HEI, OTINPA MINÄKIN OHJEEN JOS TEKIS PÖKÄT POITSULLE JOSSAIN VÄLISSÄ, MULLA EI OLE BLOGIA EIKÄ KAMERAAKAAN! T.MINNA